dinsdag 22 juni 2010

Het nieuwe werken vraagt om creatieve personeelsontmoetingen.

Flexibel werken ofwel plaats en tijdsonafhankelijk werken is een cruciale verandering die veel bedrijven doormaken. De transitie naar deze nieuwe werkstijl is bij marktleiders als o.a. KPN, Rabobank, Microsoft en Siemens volop aan de gang. De nieuwe werkvorm wordt ingevoerd bij financiële instanties en ICT bedrijven maar ook bij roostergebonden organisaties zoals hospitaliteit, kinderopvang, en consumentengoederen bedrijven. Flexibel werken kan zeer succesvol zijn, zo blijkt uit diverse studies. De nieuwe manier van werken levert aanzienlijke kostenbesparingen op en de toegenomen flexibiliteit en productiviteit van medewerkers zijn ook meetbaar verbeterd. Telewerken groeit uit tot een niet onbelangrijke HR strategie in veel toonaangevende organisaties.
Vraag blijft echter hoe vaak moet je elkaar noodzakelijk fysiek ontmoeten? Er moet een minimum en een optimum worden bepaald. Deze ontmoetingen blijven kort en zakelijk en dus efficiënt. Er wordt gezocht naar de juiste balans tussen productiviteit en vitaliteit en wat betekent dat voor werk en privé?
Om als bedrijf aantrekkelijk te blijven voor werknemers en andere stakeholders is het noodzakelijk elkaar ook informeel te ontmoeten. Een pakkend bedrijfsevenement krijgt daardoor een belangrijkere plek dan ooit tevoren. De onderlinge ontmoeting zorgt voor binding en zal de trots op het bedrijf vergroten. Zeker als dit op een bijzondere plek plaatsvindt.
Organiseer bijzondere bedrijfsontmoetingen luidt het devies. Bijvoorbeeld op een open plek in het bos, in een aardedonker blindenkerkje of rond een kampvuur aan het strand. Een blijk van dank hoeft niet langer tot uiting te komen tijdens een rendiertocht op Antartica of in een helikopter over Grand Canyon. Back to basics past meer in het tijdsbeeld en zal, mits voorzien van de juiste lading meer gewaardeerd worden door relaties en personeel.

Marijke Plas
Inspiriment Events

Geen opmerkingen:

Een reactie posten