vrijdag 25 november 2011

De geboorte van een evenement

Een evenement en een geboorte, is daar enige analogie in terug te vinden? Wij vinden van wel! Voordat wij als evenementenbureau aanschuiven aan de directietafel is er vaak al menig ´ei gelegd´maar nog niet dat van Columbus. Het kind is in beginsel aanwezig maar nog onbekend of het een jongetje of meisje gaat worden.

Gesprekken en veel lees en onderzoekswerk brengen je naar de ´buik´van de organisatie. Waar zit het kloppend hart? En klopt het nog in de juiste ritmiek? Is men trots op het groeiende lijf of is het juist de grootschaligheid die de afstand creĆ«ert?

De ontwikkeling is hard gegaan maar het is nog wel hetzelfde ‘ lijf’ dat door groei (of krimp) in een nieuwere jas terecht is gekomen. Tijd voor een echo, het in beeld brengen door middel van resonantie.

Weten wat er speelt in de organisatie brengen onterecht ontstane aannames naar voren. En eigenlijk zien we wat we al wisten er zit in potentie een kerngezond kind dat een duwtje nodig heeft om de nieuwe wereld te aanschouwen.

Tijd om de creatieve handen uit de mouwen te steken en de kennismaking met de nog onbekende familieleden voor te bereiden. Wellicht eerst nog met de hakken in het zand maar eenmaal over de drempel terechtkomend in een warm bad. Ja we zijn trots dat we lid mogen zijn van deze familie! En goed om te weten waar de organisatie voor staat. Op weg naar een mooie toekomst een andere emotie en ruimte voor eigen ontwikkeling.

2 opmerkingen: